четвъртък, февруари 15, 2007

Протест на омерзените от спам

(PC Mania февруари 2007, рубрика Писма, автор: Дуян Десков)

За уважаемата редакция на PC Mania,
Още от първия ред искам да отправя предупреждение, че положението е сериозно. Това смахнато писмо е обиколило 12 пъти Земята, ходило е 2 пъти до Марс и еидн път до Луната, заедно с Армстронг (Руски учени пробваха да го изпратят в бутилка по морето, ама понеже беше много дълго - то не се събра само в дена, а изпразването на втора такава бутилка доведе до лека усмствена парализа, пеене на химна и ужасен махмурлук на другия ден). Щом четете това писмо, ви се обричате на дълготрайно и мъчително, изпепеляващо мозъка чудене, от къдр за Бога се взе то. А истината е, че някой ОГРОМЕН КРЕТЕН му се е вързал и го е изпратил на всичките си "абунаци". И те от своя страна от липса на сериозно занимание и интелект, са му подражили. Искам да ви предупредя и да се замислите:
Пример 1:
Непрестанните съобщения тип "Скайп ще ... еди-си що-си (най-често вирус щял да ти изяде процесора, или някаква промоция от екипа на Скайп) ... изпрати го на всички".
Решение 1:
Ако някой от екипа на тази програма има нещо да ви казва, няма да си прави труда да казва на един човек и да го моли да ви предаде съобщението. Човекът си има е-mail-ите на всички. И по нормален начин може да драсне 1-2 реда!
Пример 2:
"Щом четеш това писмо, значи някои те обича. А сега стани от стола, завътри се три пъти, застани на главата си, намисли си името на човека, който обичаш, покажи среден пръст на баща си и ако той те напсува, значи човекът, за който мислиш, те обича също! Ако не изпратиш това съобщените на всички абонати, то до три дни и дваисет минути на залез слънце ще те уцели заблуден метеорит!"
Решение 2:
Ако сте достатъчно тъп за да се вържете, значи сте загазили! Така и така ще умрете или изпод някой метеорит или от боя на разгневения баша, поне можете да се псасите от същата съдба останалата интелигентна част от човечеството, като не изпращате това писмо на никого!
И накрая, уважаема редакция! За да премахнем тази цялостан заблуда, моля изпратете това писмо на всички редакции, които познавате! за да могат читателите най-после да спрат да се спамят по цял ден (авторът се смее злорадо).
P.S. Елвис е жив!

2 коментара:

joto каза...

Обръщение към моите контакти в skype:
Определено споделям виждането на автора и не желая да ми се изпращат съобщения от гореспоменатата категория.

Анонимен каза...

Pulno e s gre6ki! Zemi go poogramoti malko!!! taka ne se 4ete. A kakvo li 6te si kajat ot redakciqta na pc mania?